01.05.2015

Комітет нижньої палати Конгресу США схвалив виділення військової допомоги Україні

Комітет Палати представників Конгресу США затвердив проект оборонних асигнувань на 2016 фіскальний рік. Ним передбачається, зокрема, і виділення 200 мільйонів доларів на військову допомогу Україні.

Комітет зі збройних сил Палати представників - нижньої палати Конгресу США - схвалив у четвер, 30 квітня, законопроект про асигнування на оборонні цілі на 2016 фіскальний рік, зазначається у повідомленні на сайті комітету. Загальний обсяг коштів, які планується виділити на оборону, - 612 мільярдів доларів. Законопроект, серед іншого, передбачає "надання підтримки армії та силам національної безпеки України", йдеться в інформаційному бюлетені щодо законопроекту, оприлюдненому на сайті комітету. Ця підтримка, зокрема, "включає надання летальних озброєнь оборонного характеру Україні". Обсяг коштів, передбачених на військову допомогу Україні, становить 200 мільйонів доларів.

Засідання комітету, на якому схвалювали документ, тривало більше 18 годин, повідомляє інформагенція AP. "За" проголосували 60 із 62 членів комітету. Законопроект повинні затвердити члени Палати представників у травні. 2016 фіскальний рік починається в США 1 жовтня 2015 року.

DW.DE