01.05.2015

СБУ встановила та затримала організатора проплаченого "маршу білих хустинок"

Служба безпеки України зірвала плани колишніх функціонерів від «партії регіонів» та їхніх російських кураторів організувати на травневі свята у Києві проплачені ними так звані «протестні» марші. Служба затримала організатора, встановила всіх виконавців, координаторів та «касирів» цієї планованої з російського центру масштабної провокації.

Співробітники Служби безпеки України затримали організатора т.зв. «маршу білих хустинок», громадянина України, в минулому функціонера «партії регіонів», який прибув потягом Москва-Одеса з Росії з черговими інструкціями із дестабілізації суспільно-політичної ситуації у столиці України. 
Під час обшуку за місцем проживання організатора співробітники спецслужби вилучили 3 тротилові шашки, близько 500 листівок із закликами до киян взяти участь у фейкових протестних заходах 1 травня. Виявлено також план заходів з проведення 14 травня в українській столиці нового маршу із закликами про відставку української влади. Затриманий підтвердив, що фінансування «маршів» здійснюється з т.зв. «офісу» колишнього прем'єр-міністра України М.Азарова та екс-народних депутатів від фракції ПР О.Царьова і В.Олійника.

Встановити особу організатора співробітникам спецслужби вдалося після затримання основних виконавців фейкових акцій протесту, що відбулися 23 квітня під адміністративними будівлями у Києві. СБУ відомі також особи двох киян, які безпосередньо оплачували участь «мітингувальників» у фейкових акціях протесту. Двоє «касирів» отримали 300 тисяч гривень для оплати «масовки» акції під стінами Адміністрації Президента, Верховної Ради, Кабінету міністрів України та київської мерії.

Співробітники спецслужби встановили весь ланцюжок оплати подібних акцій: «касири» здійснюють розрахунок з т.зв. «тисячниками», потім гроші передаються «сотникам» і «десятникам», а від них − рядовим «протестувальникам». Показово, що згідно з вилученими документами організатори прозвітували замовникам про 5 тисяч учасників фейкових акцій протесту, хоча участь у проплачених мітингах взяли лише 2 тисячі осіб. Співробітникам СБУ відомі прізвища всіх безпосередніх організаторів мітингів та особи т.зв. «банкірів», які передали 300 тисяч гривень на оплату «акцій протесту». Тривають невідкладні оперативні дії для затримання всіх причетних до організації фейкових «маршів».

За матеріалами прес-центру СБУ

http://koruptsija.blogspot.com/2015/05/blog-post_97.html