12.12.2018

Активісти під Кабміном вимагають зупинити свавілля на Одеській митниці


Десятки активістів зібралися під Кабміном, щоб привернути увагу уряду на свавілля на Одеській митниці під керівництвом в.о. голови Сергія Мартинова.

 
Активісти та народні депутати прийшли з вимогою зупинити незаконні дії в.о. голови Одеської митниці Мартинова, який у змові з контрабандистами затримує швидкопсувні вантажі українських експортерів та схиляє їх до дачі хабара під виглядом “оплати права користування запатентованою упаковкою” попри те, що експортерами надано на митницю документи на право використання запатентованої упаковки використаної в пакуванні експортованої продукції. 
 
Активісти зазначають, що чинний керівник Одеської митниці Сергій Мартинов разом з відомими контрабандистами: Орестом Фірманюком, Андрієм Стельмахом та Іваном Чорнійом, побудували у власних фінансових інтересах корупційну схему заробітку на імпортерах шляхом надавання їм “послуг” з мінімізації митних платежів. Для цього в них є десятки спеціально створених під схему фірм-імпортерів. 
 
За підрахунками підприємців, збитки держави сягають 100 млн грн. Народний депутат Михайло Головко поніс вимоги активістів до Гройсмана та виступить на засіданні Кабміну.