25.12.2018

Сутички з поліцією в Одесі: затримали лідера місцевого «Автомайдану» Устименка

В Одесі затримали лідера одеського «Автомайдану» Віталія Устименка. Він брав участь у знесенні паркану, встановленого у зеленій зоні міста.



Про це Устименко повідомив в коментарі Громадському.

За його словами, в Одесі на акцію проти паркану вийшли місцеві мешканці, а також активісти «Автомайдану» та члени партії «Національний корпус». Вони стверджують, що паркан на території Меморіалу героїчної оборони Одеси 411-ої берегової батареї встановили незаконно, без жодних документів.



На відео учасники акції приїхали у зелену зону міста для демонтажу паркану

«Коли нас почали затримувати — ми перешкоджали діям поліції, і почалася штовханина. Нас почали садити в машину (поліції – ред.)», — сказав активіст.

До відділку доставили трьох учасників акції.

Устименко також додав, що досі перебуває під охороною після того, як у червні 2018-го на нього напали з ножем.

Увага! На відео присутня нецензурна лексика.



Затримання учасників акції

Поліція Одеської області заявила, що учасники акції вчинили бійку та розпилили сльозогінний газ. Затримання правоохоронці пояснили тим, що один з присутніх нецензурно висловлювався в бік поліції — і тоді його повели до машини. В цей час двоє інших активістів намагалися завадити правоохоронцям: один з них вдарив поліцейського, а інший заважав посадити затриманого в машину.

Поліція порушила кримінальну справу про опір представнику правоохоронного органу (стаття 342 Кримінального кодексу).

5 червня в Одесі невідомі напали з ножем на активіста Майдану, лідера місцевого осередку організації «Автомайдан» Віталія Устименка. Він дістав ножове поранення в стегно, також Устименку розбили голову.

Згодом стало відомо, що напад на Устименка поліція Одеси розслідуватиме як замах на вбивство. Після чого Устименку надали державну охорону.

Під вартою без права внесення застави перебувають двоє підозрюваних у нападі на Устименка.