21.05.24

Депутат із Одеси під час війни придбав у Словаччині готельний комплекс

Депутат Одеської облради та екс-голова Одеської районної державної адміністрації Юрій Крук під час війни задекларував придбання готельного комплексу Altis у Словаччині на березі Оравського водосховища.

Про це стало відомо із його декларації.

Крук разом із дружиною та братом В'ячеславом та Олександром Ройтбургом у квітні 2022 року зареєстрував фірму Altis Olympic resort sro. Це готельний комплекс Altis із власною хокейною ареною, кортами, басейнами, СПА-центром. Загальна територія – 13 тис. кв. м. Сама покупка зроблена в перший рік повномасштабної війни, у листопаді 2022-го. Юрій Крук саме очолював тоді Одеську районну військову адміністрацію.

Також Крук зареєстрував World Wild Fish s.r.o (колишня медична компанія Into-Sana sro).


В серпні 2023 року Юрія Крука звільнили з посади голови Одеської районної державної (військової) адміністрації.

Раніше ми повідомляли, що Юрій Крук задекларував нерухомість:

  • Земельну ділянку площею 365 кв.м в Одесі, яку орендує його дружина.
  • Нежитлові приміщення Світлани Крук в Одесі площею 232,1 кв.м й  281,6 кв.м та земельну ділянку площею 500 кв.м в Затоці, якою володіє вона ж.
  • Земельну ділянку в Кароліно-Бугазі площею 524 кв. м, якою володіє сам.
  • Котедж в Одесі площею 521 кв.м, яким користується з 2010 року разом з родиною.

Також Юрій Крук задекларував годинники та ювелірні вироби своєї дружини власні аксесуари й картини Нікаса Сафронова, Оксани Мась, Соломона Кишиневського.

Дружина Юрія - Світлана Крук є співвласницею товариств з обмеженою відповідальністю "Вилка і ложка", "Успішний базнес", "Марін бенефітс трейд", "Кайнер", "Южспортінвест", "Підприємство Інтер-Саплай".