31.05.24

ОДЕСЬКИЙ СУДДЯ ЧВАНКІН - МОРСЬКИЙ ПІРАТ

На просторах Одещини, де безкраї лани зустрічаються із синіми хвилями моря, продовжує розгортатися справжня битва між «піратами» в суддівських мантіях та чесними трударями землі. 

Так званий «морський пірат» намагається утримати в руках дієвий механізм тиску на підприємства реального сектору економіки, які експортують зернові культури. Разом з мародерами з БЕБ Чванкін організовує судовий арешт суден і тримає їх під ним допоки власник не заплатить відступне! 

Як вже стало зрозуміло, йдеться про суддю Чванкіна Сергія Анатолійовича, який 13 травня 2024 року вкотре не з’явився на співбесіду до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Читайте також:  Як голова Одеської ОВА Кіпер взяв під контроль 85% експорту зерна України

За день до засідання ВККСУ подав клопотання про необхідність підготовки до засідання у зв’язку з переліком обставин викладених у висновку громадської ради доброчесності від 05.05.2024 року.

Поведінка судді Чванкіна Сергія суперечить його обов’язку пройти кваліфікаційне оцінювання, а також нічим не передбачено такі безпідставні письмові клопотання про відкладення засідання ВККСУ.

Попередні перевірки ВККСУ судді Чванкіна С.А. від 14.06.2019 та 21.11.2023 також не принесли жодного результату. 

Водночас ВККСУ 21 листопада 2023 року провели перевірку трьох суддів – Педенко Аду Михайлівну, Шевченко Ганну Василівну та Шарко Наталію Анатоліївну та винесла щодо них рішення, які опубліковані на сайті кваліфкомісії. Стосовно Чванкіна таких відомостей на ресурсі ВККСУ немає.

Нагадаємо, що висновки Громадської ради доброчесності (від 30.05.2019 року, доповнення від 13.06.2019 та відповідно від 05.05.2024 року) засвідчили, що суддя Чванкін Сергій не відповідає критеріям доброчесності та професійної етики.
Такий вердикт ради доброчесності свідчить, що цей пірат не гідний носити суддівську мантію. Та він все ще чіпляється за неї, наче за рятівну шлюпку серед розбурханого моря. 

Спитаєте чому. Відповідь доволі проста, Серьожа спромігся підпорядкувати собі не лише суд, який очолює, а й правоохоронну систему цілого регіону.

Його дії нагадують поведінку пірата, який вдається до будь-яких засобів, щоб утримати владу та вплив. Така організованість і контроль над слідчими органами схожі на мафіозні структури, де Чванкін виступає у ролі мафіозного «хрещеного батька» у суддівській мантії. 

Чергове засідання ВККСУ по кандидатурі судді Чванкіна Сергія Анатолійовича призначено на 17 червня 2024 року з вимогою надати пояснення не з’явлення на засідання, яке відбулося 13 травня 2024 року.

Нові битви попереду. Чергова сутичка призначена на середину літа, коли сонце палитиме немилосердно. Чи з'явиться наш герой на цю дуель, чи знову втече від правосуддя, наче пірат від королівського флоту? 

Чекаємо розвитку подій!

Що в черговий раз вигадає суддя Чванкін Сергій, щоб утриматись на посаді судді для подальшого свого збагачення! 

Поживемо - побачимо, які ще піратські трюки Сергій Чванкін приховує в рукаві своєї мантії.

P.S. Наші західні партнери постійно наголошують на правильності відбору та доброчесності суддів, а тому збираємо весь корупційно-піратський кейс судді Сергія Чванкіна і передаємо послам країн G7, де вже на нього очікують… от і побачимо чи протече суддівський дах.

Ihor Mosiichuk