20.06.24

В Україні заборонили політичну партію “Наш край”, співголовою якої був нардеп з Болградщини

Кіссе

19 червня колегія суддів Восьмого апеляційного адміністративного суду задовольнила позов Міністерства юстиції та прийняла рішення про заборону діяльності політичної партії «Наш край». Про це повідомила пресслужба суду.

Крім того, суд вирішив конфіскувати усе майно та активи партії на користь держави.

“Інформуємо про те, що судом задоволено позовні вимоги Міністерства юстиції України: заборонено діяльність політичної партії «Наш край»; майно, кошти та інші активи партії, її обласних, міських, районних організацій, первинних осередків та інших структурних утворень передано у власність держави”, – сказано у повідомленні.
Довідково:

Партія “Наш край” була створена у 2011 році, одним з її лідерів та співголовою став народний депутат від Одеської області Антон Кіссе. Її первісною назвою була «Блокова партія». Окрім Антона Кіссе партія мала ще двох голів – Сергія Шахова та Олександра Мазурчака, який два роки тому попався на продажі прохідного місця до Верховної Ради за 2,5 мільйона доларів.

На початку створення партія складалася зокрема з колишніх членів “Партії регіонів”. Після початку вторгнення партія заявила свою проукраїнську позицію, однак 23 члени партії на сході країни перейшли на бік Росії.

Додамо, що Антон Кіссе восени 2023 року вийшов з “Нашого краю” та долучився до депутатської групи “Довіра”.