10.04.2017

Квиток у театр абсурду або як поліція України працює проти цієї держави


Мене не можна назвати "адептом зради", але події, про які я хочу вам розповісти, викликають у мене паралелі і із Майданом та беркутами, і з подіями весни. Весни 2014 року, коли Донбас захоплювала росія, а в Одесі мало не відбувся той самий "Донецький" сценарій подій. Тільки от врізається у свідомість колючим реп'яхом те, що надворі зараз квітень 2017 року.

Мабуть, для початку варто зазначити про місцеву специфіку і загальну ситуацію по ним.

Географічно Одеська область розділена Дністровським лиманом, який фактично ділить її на 2 частини. В 2015му росія мала намір створити по цій умовній межі т. з. "БНР" - бесарабську народну недореспубліку. У нас проблемна ситуація на півдні області, де існує відкрито російське тб, колорадські стрічки і т. д.. А події 2 травня 2014, які врятували регіон від долі Донецьку варті взагалі окремої теми. В органах місцевого самоврядування і міста, і інших адміністративно-територіальних одиниць є на посадах і в депутатах, а часто і мерів, які сповідують ті самі проросійські погляди. Ще у нас, в єдиному, зауважу місті України (!) існує антімайдан. Який відповідно наповнюють колаборанти і неприховані вороги України та агенти впливу РФ. Також в Одесі російські терористи влаштовували декілька десятків вибухів, вчинено було і декілька диверсій. І під боком у нас анклав РФ - невизнана республіка Придінстров'я.
Це я ще дуже і дуже скорочено.

Так от, друзі

Ворог і досі має територіальні претензії на найбільшу за розміром і надзвичайно стратегічну область України.


Кожна весна в Одесі від 14-го року супроводжується рядом не заборонених владою перфомансів-мітингів людей, які бажають війни моїй Батьківщині. Тих, хто мало не привів російські війська і мріє це колись втілити, а деякі навіть і діють відповідним чином.

Як приклад - 23 лютого цього року, про яке я вже писав. І таких прикладів можна перелічувати багато, бо у вати в Одесі є свій календар, коли вони активно відпрацьовують російські гроші, виконуючи вказівки Кремля. З цього року вони навіть почали святкувати це саме 23 фєвраля і далі у них ідуть одні сакральні дати. Це 10 квітня, день визволення від нацистських загарбників і зміна одного тоталітарного режиму на інший - окупаційний комуністичний. Далі - найбільше за значенням "свято" 2 травня, день, коли проросійські бойовики хотіли втілити в реальність створення ОНР, але зазнали поразки від жителів міста. І, звісно, 9 травня, яке супроводжується дідами і тими самими лєнтами. Вказані дати - ну просто свята для руского міра в сьогоднішній Україні. Також ситуації із сепаратизмом сприяє те, що щонайменше три політичні сили використовують дані дати для приваблення свого електорату, що допомагає проросійським силам активно діяти в ці дні. Це опоблок, партія Ківалова і "Доверяй делам".

Здавалося б, куди ж дивляться правоохоронні органи? Хороше питання, на яке я спробую відповісти, розказавши про те, що відбувалось в Одесі сьогодні, 10 квітня 2017 року.


Почнемо по-порядку.


Руслан Форостяк, радник голови управління нацполіції в Одеській області повідомив наступне

Ок. Майже водночас його шеф, той самий Дмитро Головін заявив, що поліція жорстко буде реагувати на провокації і навіть викликала підмогу з інших областей. І не допустить проявів сепаратизму і пропаганди совку.

Той самий антімайдан в той час розповсюджує такі листівки

Також є і заклики про це від організатора - Моріса Ібрагіма, про якого я писав тут. Отже, я вирішив, що варто було б показати Україні, що відбувається в Одесі на четвертий рік неоголошеної війни від росії. Узяв телефон, увімкнув стрім, і почав ходити та знімати, що відбувається на алеї Слави, де планується проросійський мітинг. А вийшло з цього наступне:

Відео №1




Це самий початок. Перша пряма трансляція, зкачана з мого Фб. Тут лунають крики "Одесса, смелее, гони Бандеру в шею! Фашизм нєпрайдьот! Вон ізаАдєси, бандеравскіє бєси, Донбасс (маючи на увазі ЛДНР) ми з тобой". Також є музикальна пауза у вигляді виконання "катюші" і трошки ісконно рускіх матюків. Вата ще поводить себе досить стримано, в порівнянні із тим, що буде далі, але вже досить нахабно.

А ще вам привіт від дєдушки. На фото він чтіт дідов, показуючи агенту госдепа на ісконно рускій шиш.

І трошки концетрату ватки у вигляді фанатки срср і цитую і істоти з іконою "царя кієвской русі нікалая".

Відео №2

Далі йде епізод другий - відеозапис прямої трансляції, в якому варто зазначити одразу декілька моментів



1:12 - "Крим російський" від ватніци
1:32 - сєпари намагаються вибити в мене з рук телефон
1:55 - співробітники поліції не припиняють неправомірні дії сєпарів і не реагують на їх вигуки, але крутять під руки мене і відтягують силою в інше місце. Серед цих поліцейських - заступник голови патрульної поліції Одеської області лейтенант Владислав Ткаченко, який до цього очолював патрульну поліцію Кривого Рогу. Він навіть не може пояснити, чому так вчинив і показує, що перебуваючи на відповідальній посаді не знає законодавства або свідомо його порушує. Його начальник Білецький, до речі теж перебував там в той момент.

Далі продовжується сєпарський трешак з цирком і просто без коментарів. Це потрібно дивитись. Вакханалія, яка нічого спільного із поминанням жертв 2 світової війни не має нічого спільного.

12:40 - пісня "хотят ли русские войны" і одночасно махання червоними ганчірками, типу то радянський прапор. Одна дама навіть вдяглась у колір триколора
14:15 - лекція про царя, єдіную русь і як це пов'язано з 10 квітня 1944 від сєпарши
16:08 - звучить нецензурна лайка від відомої публіки, на що я роблю зауваження про порушення адмін. кодексу. Поліція, яка стоїть поряд, не реагує жодним чином.
16:20 - вата агресивно себе поводить, нападає на мене, намагаючись вибити мій телефон
16:37 - на мене налітають стіною співробітники поліції, силою виштовхуючи мене, і пакуючи ще декількох хлопців з патріотичних організацій та активістів.
16:49 - я намагаюсь проводити зйомку далі, але у мене вириває з рук та тримає декілька секунд у себе в руці мій телефон якийсь коп з патрульної поліції.
з 18ї хвилини копи агресивно виводять затриманих до своїх авто
з 19-ї можна побачити продовження незаконного застосування сили до тих, хто прийшов, бо виступає проти сепаратизму
20:01 - вата знову б'є по моєму телефону, на це жодним чином не реагує ніхто із сотень поліцейських. Вони продовжують буквально волочити затриманих. Також тут і далі буде чутно часті слова подяки від сєпарів на адресу "твоєї нової поліції"
20:11 - я прямо вказую поліцейським на правопорушення з боку т. з. антимайданівців, поліція знову бездіє
22:40 - поліція застосовує силу до оператора телеканалу ICTV
24:37 - поліцейський побачив, що я знімаю події на відео, цілеспрямовано розвернувся, побіг в мою сторону і застосував щодо мене фізичну силу без будь-яких законних підстав
31:07 - Іван Іщенко, начальник відділу первентивної діяльності облуправління поліції і фактично заступник Головіна не може відповісти, чому затримано людей. Каже, що не знає, і доповнює, що затриманих шестеро. До слова, це людина яка координувала дії силовиків на місці і є найвищим за посадою серед співробітників.


І це ще далеко не все, читачу.

Відео №3



1:41 - "Крим кримскій"
2:09 та 2:24 - проросійське бидло палить в громадському місці. Нуль реакції поліції
4:03 - ватниця танцює канкан, потім бере чужий (!) журналістський штатив і намагається ним мене вдарити, потім махає в мою сторону рюкзаком. Це відбувається буквально в метрі від поліції, яка теж ніяк на це не реагує.
5:03 - все та ж курка таки попадає сумкою якомусь чоловікові в голову. Копи - взірець пофігізма


Відео №4. Останнє



Починається воно з того, що я зазняв наслідки чергових дій поліції, спрямованих на затримання противників руського міра. Поліція не відповідає, чому їх запакували.

Не можу не поділитись кадром як на фоні копів вата тиче в камеру ісконно пендоський фак

з 2 хвилини поліція і нацгвардія продовжують тягнути хлопців до автозаку
на 3:45 той же Іщенко каже, що одного з затриманих взяли за удар іншої особи. Про інших людей він не каже нічого
5:50 - сєпарша каже що підтримує поліцію. Це маркер, я вважаю
6:16 - момент, коли затриманих і вже тих, хто перебуває в автозаку, починають бити кийками. Вата торжествує. Я обурююсь і продовжую знімати, на що звертає увагу нацгвардієць
6:40 зі словами "сюда іді" і "давай его сюда", хапають мене і волочать в автозак, наносячи удар кийком
з 6:58 - перша в Україні пряма трансляція з автозака у моєму виконанні


Далі нас, 15 чоловік, набитих в оцю бляшанку повезли в Малиновський райвідділок.

Там протримали закритими ще хвилин 20. Звертаю увагу на те, що автозак фактично був забитий під зав'язку, бо крім нас 15 там було ще 2 співробітника правоохоронних органів. В інший райвідділок повезли ще 6 осіб.
Усього виходить 21 затриманий. Але поліція чомусь повідомляє лише про 16.

https://www.facebook.com/sergiy.sternenko/videos/273129646468110/

Потім нам нічого не інкримінують, тримають у приміщенні, і через пару годин відпускають. Хоча з початку поліція нам казала про якісь порушення з нашого боку.
Без коментарів.


Наслідки

1 особа в лікарні з ушкодженням хребта. Моєму знайомому зашили сьогодні голову.
Декілька злочинів від поліцейських, в тому числі перевищення повноважень. Незаконне застосування сили до тих, хто виступив проти сепаратизму, до мене і до журналістів.
При цьому абсолютна відсутність реакції на правопорушення сепаратистів.
Реальність в Україні сьогодні така. Тебе запросто можуть без законних підстав побити, кинути в автозак, протримати в райвідділку, і копам за це нічого не буде. А на тебе, де факто підтверджуючи протиправність своїх дій, поліція навіть не складе ані протокол, ані не проведе жодну іншу процесуальну дію.
І винен не Аваков, не Головін. Винні - ми з вами. Бо дозволяємо таке робити з нами і нашою країною.
Також нагадаю, що в цей день було побито тією ж поліцією блокувальників "Сбєрбанку", а в Києві - протестувальники проти бездії влади щодо днрівця і водночас поліцейського України на прізвище Голубан.
А висновки робіть самі. На основі фактів, які всі відзняті на відео.

Наостанок ще одне відео з місця подій. Вид збоку.
Раджу


P. S. Окремо додаю скріншоти реакції російських ресурсів на описану вище подію. Так, як приклад їх реакції. Твоя нова поліція може собою пишатись!



Сергій Стерненко