14.02.2014

Правила міського партизана

1. Нікому не довіряй. Але казати кожному в обличчя, що ти його підозрюєш, - це зайве. Розумним людям це й так буде зрозуміло. Коли недовіра увійде тобі в звичку, вона перестане бути обтяжливою. Буде чимось на зразок миття рук перед їжею.

2. Не кажи зайвого. Завжди виходь з того, що твої слова (сказані або записані) можуть дістатись до тих, кому краще їх не знати. Тебе підслуховують і записують далеко не всякий раз (а може, ти й зовсім нікому не потрібний), але треба виробляти і підтримувати хороші звички.

3. Будь постійно готовий відбити напад. Якщо ти його ще не заслужив, на тебе можуть напасти випадково або помилково, заради задоволення побитися або для практики.

4. Будь постійно готовий напасти. Потреба в прояві твоїх кращих якостей може виникнути раптово.

5. Будь постійно готовий сховатися. При собі або під рукою повинен бути аварійний набір для виживання в міських джунглях і поза містом.

6. Тримай в таємниці свої бойові навички. Це забезпечить тобі можливість наносити несподівані потужні удари і напевно домагатися перемоги. Зовнішньо ти повинен бути майже звичайною людиною.

7. Не зловживай своєю перевагою. Великодушність забезпечує більший успіх, ніж жорстокість.

8. Працюй над собою. Твоя головна цінність - ти сам. Не лізь до інших з претензіями і повчаннями, якщо сам не набагато кращий за них . Переможи себе - і ти переможеш весь світ.

9 . Вчися у кожного, але май власну голову на плечах. Розумні речі можна почути і від простих людей, а нісенітницю - і від визнаних розумників.

10. Будь гнучкий, але міцний. Як лоза: вона гнеться, але не ламається. Пристосовуйся, зживайся з обставинами, але не залишай поза увагою своїх головних цілей.