05.07.2023

В Ізмаїлі майор Нацгвардії визнав, що вимагав 150 тисяч гривень від вдови загиблого

В Ізмаїлі заступник командира 18-й окремого батальйону Національної гвардії по роботі з особовим складом Роман Токарчук визнав вину у вимаганні 150 тис. гривень від вдови загиблого підлеглого. Про це стало відомо із вироку Ізмаїльского райсуду за ч. 2 ст. 369-2 КК, пише Ізмаїл-онлайн.

У лютому цього року Токарчук з метою особистого незаконного збагачення отримав від вдови загиблого штаб-сержанта 150 тис. гривень. Гроші він брав нібито за вплив на членів комісії спеціального розслідування смертельного нещасного випадку. Він стався з військовослужбовцем в період проходження служби, що стало підставою для отримання жінкою одноразової грошової допомоги у 15 млн гривень.

У судовому засіданні Токарчук повністю визнав себе винним у вчиненні зазначеного злочину, щиро розкаявся в його вчиненні. Його засудили до двох років покарання у виді тримання в дисциплінарному батальйоні. Після затримання Токарчук знаходився в одеському СІЗО. Наразі засуджений досі знаходиться під вартою в Ізмаїльському СІЗО. В його вирок додали строк попереднього ув’язнення з лютого.