13.01.2022

Екс-заступника директора Одеського МТП судитимуть за «Червоні пакгаузи»

Колишнього заступника директора ДП «Одеський морський торговельний порт» звинувачують у службовій недбалості та завданні держбюджету збитків у розмірі понад 2 млн грн.

Слідчі Нацполіції відправили звинувачення до суду. За їхніми даними, чиновник надав якійсь компанії в оренду складські приміщення (“Червоні пакгаузи”) для вантажів, що прибувають через порт. При цьому обвинувачений звільнив орендаря від сплати отриманих послуг.

Це призвело до того, що до державного бюджету не надійшли кошти у розмірі понад 2,3 млн грн, а до бюджету ОМТП — понад 900 тис. грн.

Йдеться про Ігоря Сіренка, який обіймав посаду першого заступника директора «ОМТП» з грудня 2018 року. Через його дії приватна компанія безкоштовно користувалася складськими приміщеннями з квітня до грудня 2019 року.

Чиновнику оголосили підозру за ч.2 ст.367 Кримінального кодексу України (службова недбалість, що призвела до тяжких наслідків). Обвинуваченому загрожує позбавлення волі на строк від 2 до 5 років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю протягом 3 років.

Наприкінці листопада 2021 року складські приміщення Одеського порту «Червоні пакгаузи» знову віддали в оренду, але вже за гроші (1,3 млн грн).

У торгах брали участь 4 різні компанії, а ціна зросла майже вдесятеро: зі 138 тис. грн до 1,3 млн грн. Переможцем стало ПП «Адар Плюс». Крім нього в аукціоні також брали участь ТОВ «Ламан Шіппінг», ТОВ «Контейнер-Експерт» та ТОВ «СпецТехЮг».