21.03.2023

Ківалов замовив ремонт укриття у фіктивної фірми

Керівництво НУ «Одеська юридична академія» заплатить понад 6 мільйонів гривень за капітальний ремонт укриття. Підряд отримало ПП «Київспецбуд», що за даними прокуратури має ознаки фіктивності та зареєстрована на підставних осіб.

Національний університет «Одеська юридична академія» провів закупівлю робіт з капітального ремонту підвальних приміщень (найпростішого укриття) в навчальному корпусі за адресою вул. Академічна, 9. Вартість цих робіт складає 6,07 млн грн. Договір підписали 16 березня з ПП «Київспецбуд».

За даними YouControl, власником фірми є Андрій Руденко. Директором значиться Олександр Баклан, який у 2015 році балотувався до Корсунь-Шевченківської міської ради від БПП.

З судових документів відомо, що компанія фігурує в кримінальній справі (№12019100060004882) про привласнення грошей та підроблення печаток або документів. Йдеться про справу щодо діяльності посадових осіб ПАТ «Київводоканал», які упродовж 2017-2019 років вчинили привласнення та розтрату бюджетних коштів. В матеріалах справи Київської місцевої прокуратури вказано, що посадовці «Київводоканал» взаємодіяли з низкою компаній, які мають ознаки фіктивності та створені на підставних осіб. Правоохоронцям відомо про щонайменше 27 таких фірм і цілу купу ФОПів. Серед фірм з ознаками фіктивності є і ПП «Київспецбуд».


Об’єднує всі фірми, які прокуратура вважає фіктивними, одна жінка-бухгалтерка. Під час обшуків у неї в автівці (Nissan X-Trail) правоохоронці знайшли бухгалтерію, чорнові записи, печатки, акти, договори щодо операцій, які є предметом розслідування. Саме ця жінка, за версією слідства причетна до привласнення та розтрати бюджетних коштів та вела переговори зі службовими особами ПАТ «Київводоканал».